ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25694600, 25694601
Τηλεομοιότυπο: 25694605
Μενού

Σχολική Χρονιά 2023-2024

Στις 24/1/24  μέλη της ΑΚΤΙ επισκέφθηκαν το Σχολείο μας και μέσα από δραστηριότητες εξήγησαν στους μαθητές/τριες πώς με το τηγανέλαιο μπορεί να παραχθεί ενέργεια. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενίσχυση της τηγανοκίνησης στο Σχολείο μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΓΑΝΟΚΙΝΗΣΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος Οικολογικά Σχολεία  και σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση» σας ανακοινώνουμε ότι και φέτος, στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Καλογερόπουλου, θα τρέξει το πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών.

Έτσι θα μπορείτε να φέρετε στο χώρο του σχολικής μονάδας τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια σε καλά σφραγισμένες συσκευασίες. Τα έλαια μπορείτε να τα αφήσετε σε χώρο που θα διαμορφωθεί έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου μας

 

Τηγανοκίνηση (http://www.tiganokinisi.eu)
Είναι ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας.

Συλλέγουμε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι σε ειδικό βαρέλι που υπάρχει στο σχολείο μας. Στη συνέχεια αυτοκίνητο του προγράμματος μεταφέρει τα απόβλητα σε ειδικές εγκαταστάσεις όπου και μετατρέπονται σε βιοκαύσιμα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα παρακολουθείστε δύο ενημερωτικά φιλμάκια:


https://www.youtube.com/watch?v=pIfZjWljoT0


https://www.youtube.com/watch?v=0tta7kUx8S0